YTA Ympäristöohjelma

YTA Oy:n toiminta perustuu yhteistyöhön jäsenapteekkien, tavarantoimittajien sekä muiden sidosryhmien kanssa. Yhteistyön perustana ovat luottamus sekä yhteistyökumppaneidemme kunnioittaminen.

YTA Oy jäsenapteekkeineen on sitoutunut tehostamaan toimenpiteitä ympäristövastuun kantamiseksi. Olemme luoneet yrityksellemme ympäristöohjelman, joka määrittelee ketjullemme sitovat tavoitteet ja toimenpiteet ympäristön hyväksi.

Tällä kaudella kehittämiskohteiksi valitut toimenpiteet ovat:

  1. Hankintojen ohjaaminen ympäristömyötäiseen suuntaan
  2. Henkilöstön koulutus
  3. Asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden ympäristötietoisuuden lisääminen

    ekokompassi rgb

 Lataa YTA:n ymparistöesite täältä

Lääkejätteiden käsittely

Vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä ja siksi on tärkeää palauttaa ne apteekkiin. Maksuton lääkejätteiden käsittely on apteekin palvelu.

Voit kerätä lääkejätteen erilliseen astiaan tai pussiin ja viedä ne yhdellä kertaa apteekkiin hävitettäväksi. Tabletit ja kapselit voit laittaa irtonaisena tai lääkeliuskoissa läpinäkyvään muovipussiin.

Pakkaa erikseen alkuperäispakkauksissa jodi/bromipitoiset lääkkeet sekä sytostaatit, sillä nämä vaativat erillisen käsittelyn ongelmajätelaitoksella. Jodipitoisia lääkkeitä ovat Betadine-tuotteet, Jodix-tabletit ja Iodosorb-valmisteet.Merkitse jäte ja mainitse näistä kun jätät lääkkeet apteekkin.

Voiteet ja nestemäiset lääkevalmisteet palautetaan alkuperäisissä pakkauksissaan.

Pakkaa ruiskut ja neulat sekä muu viiltävä jäte kannelliseen astiaan.

Pahvipakkaukset kartonkikierrätykseen. ( Poista ensin mahdollinen reseptitarra )

Tyhjät lasipullot lasinkeräykseen.

Kosmetiikka, ravintovalmisteet, vitamiinit, perusvoiteet ja apteekista ostetut elintarvikkeet eivät ole ongelmajätettä vaan normaalia sekajätettä.

 

Tallenna

Tallenna

Apteekkihaku

Ammattitaitoinen ja asiantunteva henkilökuntamme on valmis palvelemaan sinua yli 130:ssa toimipisteessämme kautta maan. Lähimmän yhteistyöapteekin yhteystiedot löydät oheisesta hausta tai täältä.

 

 

Alajärvi, Espoo, Forssa, Halikko, Hankasalmi, Heinola, Helsinki, Hollola, Huittinen, Hämeenlinna, Härmä, Ilomantsi, Ivalo, Jaala, Joensuu, Jokela, Joroinen, Kaavi, Kajaani, Kalajoki, Kangashäkki, Kellokoski, Keminmaa, Keuruu, Kirkkonummi, Kittilä, Kolari, Konnevesi, Korkeakoski, Kotka, Kouvola, Kuopio, Kuortti, Kuusamo, Lapinlahti, Lappeenranta, Leppävirta, Lievestuore, Mikkeli, Mänttä, Nokia, Orivesi, Oulainen, Oulu, Palokka, Parola, Pattijoki, Pieksämäki, Pihtipudas, Pirkkala, Pori, Porvoo, Raahe, Raisio, Rantasalmi, Rauma, Rautalampi, Renko, Riihimäki, Riistavesi, Rovaniemi, Ruovesi, Savonlinna, Seinäjoki, Sievi, Siilinjärvi, Sippola, Sirkka, Suolahti, Suonenjoki, Tampere, Tornio, Turenki, Turku, Tuusula, Uusikaupunki, Vaajakoski, Vaasa, Vampula, Vantaa, Varkaus, Vesanto, Vieremä, Viitasaari, Voikkaa, Ylitornio, Ylöjärvi, Ypäjä, Ähtäri, Äkäslompolo